Заместник-кметът на Своге Георги Петков каза пред Хоризонт, че в общината

...
Заместник-кметът на Своге Георги Петков каза пред Хоризонт, че в общината
Коментари Харесай

Подавани са сигнали за рисковия участък от пътя край Своге, където стана тежката катастрофа

Заместник-кметът на Своге Георги Петков каза пред " Хоризонт ", че в общината получават сигнали за положението на сектора от републиканския път, където стана тежката катастрофа с рейс, довела до гибелта на 16 души. След приемането на сигналите, те биват препращани към Агенция " Пътна инфраструктура " и регионалния шеф. 
" Не едно, две или три са писмата, които сме пратили за съответни сектори ", съобщи Петков. Последното изпратено писмо е отпреди 10 дни и касае растителността над пътните платна, която основава опасности за придвижването. Друг сигнал е бил подаден за рисков сектор на изхода на Владо Тричков, където има към 20-метрово проваляне на асфалта и съвсем ежеседмично стават произшествия, а секторът по думите на заместник-кмета стои към този момент близо година.

Шофьор, който живее в Своге и постоянно минава по злощастния сектор, описа пред „ Хоризонт “, че асфалтът там е доста равен и защото скоро не е валяло, върху настилката са се натрупали масло и нафта, които при намокряне вършат пътя хлъзгав като лед: „ Предполагам, че този асфалт не дава отговор на шосейните условия. Доколкото съм чувал от познати, от сътрудници – споделят, че е парков асфалт. То е безпрепятствено като ламарина. “

На това място и при изсъхнало време " бели стават постоянно ", описа още водачът. Според него и виражът на пътя „ не е както би трябвало “:

„ Извхърля. Той е лек завой, не е изострен завой. Тези, които се движат от Своге към София, напряко ги изхвърля от горната страна. Там най-редовно си кърпят стената – от горната страна има една стеничка, бетонена, и се удрят доста постоянно. Тирове се завъртат. Наскоро имаше отново случай с два тира. Даже един се беше качил на мантинелата, където е изскочил рейсът. “
Още за положение на пътя в сектора на злополуката - слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР